Rootsi meedia teatel lükkab sealne julgeolekupolitsei Säpo ümber, et tegemist võiks olla Ghezaliga. Rohkem informatsiooni Säpo ei anna, vahendab YLE Uutiset.

„Kahjuks ei saa me anda muud informatsiooni selle juhtumi uurimise ja töö kohta,“ ütles Säpo kommunikatsioonijuht Mark Vadas Rootsi uudisteagentuurile TT.

Ka ükski teine ametkond pole teateid kinnitanud. Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu on süüdistanud rünnakus Liibanoni rühmitust Hizbollah ja Iraani.

Ghezali oli aastatel 2002-2004 USA vangilaagris Guantánamos. USA vahistas Ghezali 2001. aastal Pakistani ja Afganistani piiril ning kahtlustas teda al-Qaidasse kuulumises. 2004. aastal vabastati ta tõendite puudumisel.

2009. aastal vahistati Ghezali uuesti Pakistanis kahtlustatuna taas al-Qaidasse kuulumises, kuid vabastati üsna kiiresti ja saadeti tagasi Rootsi.

33-aastane Ghezali on sündinud Stockholmis. Tema ema on soomlane ja isa alžeerlane.

Bulgaarias end õhku lasknud terroristilt leiti USA Michigani osariigi juhiluba, millel on nimi Jaque Felipe Martin. Bulgaaria peaminister Boiko Borisov ütles neljapäeva pärastlõunal, et juhiluba on võltsitud. Sellel olev aadress Louisiana osariigis Baton Rouge'is on kohaliku kasiino aadress.

Bulgaaria võimud teatasid neljapäeval lisaks, et pommimehelt saadi sõrmejäljed, mida uuritakse koos USA föderaalse juurdlusbüroo FBI ja luure keskagentuuri CIA-ga.

Burgasi lennujaama juures turistibussis korraldatud enesetapuplahvatuses hukkus seitse inimest. Viis neist olid Iisraeli turistid, üks Bulgaaria giid ja pommimees ise.