Suurima väeliigina mängib maavägi esmase iseseisva kaitsevõime tagamises peaosa,“ ütles kaitseväe teatel tseremoonial peetud kõnes kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras. „"Brigaadikindral Indrek Sirel on seda vastutust auga kandnud ja ma olen kindel, et kolonel Artur Tiganik viib maaväe väljaõppe ja valmisoleku järgmisele tasemele."

Kaitseväe juhataja lisas, et maavägi peab mõjuma Eesti inimestele usutavalt. „Eesti rahvas peab nägema ja uskuma, et meie riik on kaitstud,“ ütles brigaadikindral Terras.

Piduliku tseremoonia lõpus andis kaitseväe juhataja brigaadikindral Sirelile üle ohvitserimõõga. "„Meenutagu see mõõk teile teie kohustusi ja kutset ning kandke auga Eesti ohvitserimõõka nii kodus kui võõrsil,"“ ütles brigaadikindral Terras mõõka üle andes.

Kirde kaitseringkonna Tapa linnakus peetud tseremooniale olid üles rivistatud maaväe ja maaväe üksuste liputoimkonnad ning kaitseväe orkester. Kohale olid tulnud lisaks kaitseväe juhatajale Ühendkuningriigi suursaadik, maaväe üksuste ülemad ja –staabiülemad, Läti maaväe ülem, Leedu maaväe staabiülem, Briti-, Ameerika Ühendriikide- ja Soome kaitseataššeed.

Kolonel Artur Tiganik (41) on lõpetanud Rjazani Kõrgema Õhudessantvägede Kooli, Balti Kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ja kaitsnud magistrikraadi Ameerika Ühendriikide Sõjakolledžis.

Kolonel Tiganik on teeninud Kalevi üksik-jalaväepataljonis alates rühmaülemast kuni pataljoniülemani, kaitsejõudude peastaabis staabiohvitserina, scoutspataljoni ülemana, NATO operatsioonil Afganistanis ISAF-i peakorteris staabiohvitserina ja Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülema asetäitjana. 2006. kuni 2009. aastani teenis kolonel Tiganik 1. jalaväebrigaadi ülemana ning alates 2009. aastast teenis ta maaväe staabiülemana.

Brigaadikindral Indrek Sirel jätkab teenistust NATO Brunssumi Ühendväejuhatuse (Allied Joint Force Command Brunssum) väljaõppeosakonna (J7) ülema ametikohal.