„Euroopas ei ole suudetud teha piisavalt kindlameelseid otsuseid. Nüüd peab iga riik oma otsustega kindlustama kasvu, konkurentsivõime ja tööhõive ning saama avaliku sektori majanduse tasakaalu,“ ütles Rehn MTV3 vahendusel.

Rehn tõi heaks näiteks Hispaania viimase aja kärped, millest teavitamine on Soomes jäänud tagatiste üle käiva vaidluse varju.

„Hispaania avalikustas mõni päev tagasi kaheaastase 65 miljardi euro suuruse säästuprogrammi, mis vastab enam kui kuuele protsendile sisemajanduse kogutoodangust. Seda juba varem otsustatud kärbetele lisaks,“ ütles Rehn.

Headeks uudisteks peab Rehn ka Läti ja Iirimaa majanduste jalule aitamist Euroopa Liidu ja rahvusvahelise valuutafondi IMF-i toel.

Läti on teinud ränki kärpeid ja nüüd peetakse Lätit Euroopa Liidu kõige kiiremini kasvavaks majanduseks. Sel aastal kasvab Läti SKT kuni 3,5 protsenti. Ja kes mäletab veel Iirimaa kriisi?

Soomele on euro Rehni sõnul vaid kasu toonud: madalad laenuintressid ja hindade stabiilsuse.

„Soomele on kasulik eurotsoon korda saada,“ ütles Rehn.

Raha juurdetrükkimise tõrjub Rehn kõrvale.

„Rahatrükkimine oleks ühise vastutuse laiendamine. Vahe eurovõlakirjade ja raha juurdetrükkimise vahel Euroopa keskpanga poolt on väike,“ sõnas Rehn.