Parlamendiliikmed hakkasid Duflot' peale vilistama ja talle järele hüüdma, kui ta kõndis trepist alla, et pidada kõne Pariisi regiooni uue arengukava kohta, vahendab The Local.

Minister kandis sinise- ja valgekirjut põlvini ulatuvat kleiti. Mitte midagi liiga paljastavat, kuid siiski piisavat, et opositsioonilisi parempoolseid parlamendiliikmeid lõbustada.

Duclot reageeris hüüetele, pöördudes parlamendi meesliikmete poole: „Daamid ja härrad, aga siin selgelt eriti härrad,...“

Naissoost parlamendiliikmed kaebavad tihti macholiku suhtumise üle Prantsusmaa rahvuskogus. Endine spordiminister Chantal Jouanno tunnistas eelmisel aastal, et ei kanna parlamendis seelikuid, sest ei taha, et tema välismust hakataks kommenteerima.

„Me ei mõnitanud ega vilistanud Cécile Duflot' peale, me imetlesime teda,“ ütles parempoolse partei UMP esindaja Patrick Balkany intervjuus ajalehele Le Figaro.

Tegemist pole esimese korraga, kui Duflot' riietus on tähelepanu äratanud. Esimesele valitsuse istungile pärast ametisse määramist saabus ta teksastes.