Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et turuosalistel tasub arvestada kolme protsendiga ja ei ole ette näha, et valitsus soovib kehtestada kõrgemat määra.

Eelnõu näeb ette tulevaks aastaks töötuskindlustusmakse määra kehtestamise kindlustatule kaks protsenti ja tööandjale üks protsent.

Sellised maksemäärad tagavad 2013. aastaks töötukassale piisavad vahendid ning tagavad töötuskindlustuse süsteemi jätkusuutlikkuse, vahendas valitsuse pressibüroo.

Töötuskindlustusmaksete laekumist planeeritakse 2013. aastaks 158,5 miljonit eurot. Töötuse määr alaneb prognoosi järgi tänavu 11,5 protsendini ja 2013. aastaks 9,6 protsendini.

Töötuskindlustusmakse määrad on püsinud muutumatuna alates 2009. aasta 1. augustist. Kindlustatu töötuskindlustusmakse määraks on praegu 2,8 ja tööandja töötuskindlustusmakse määraks on 1,4 protsenti, kokku 4,2 protsenti.

Tööturuteenuste ja -toetuste sihtkapitali ülekantavate vahendite määr on seotud töötuskindlustusmakse määraga, mistõttu lükkus töötukindlustusmakse määra kehtestamise otsuse edasi lükkumisega ka sihtkapitali ülekantavate vahendite määra kinnitamine edasi.