Isiklike rünnakute kampaania keskmes püüdis Romney viia arutelude tähelepanu oma vastuolulisest rahastamisest Obama nõrkustele - presidendi jätkuvale suutmatusele viia töötuse määr allapoole kaheksa protsendi piiri, vahendab BNS.

"Võiks ju arvata, et president keskendab kogu oma energia ja kire inimeste aitamisele tööd leida," ütles Romney oma toetajatele kampaaniareisi peatuspaigas Bowling Greenis, Ohios, mis on novembrivalimiste üks peamisi lahingutandreid.

"Kuid teate, mida ta on teinud viimase kuue kuu jooksul? Viimase kuue kuu jooksul on ta korraldanud 100 korjandusüritust," aasis Romney. "Ja arvake, kui mitu kohtumist on tal olnud oma tööjõunõukoguga? Ühtegi. Null."

Obama asutas oma 26-liikmelise presidendi töökohtade ja konkurentsivõime nõukogu 2011. aasta jaanuaris, määrates nõukogu juhtima energiahiiu General Electricu tegevjuhi Jeffrey Immelti.

Valge Maja pressiesindaja Jay Carney ütles Romney kommentaaridele vastuseks, et ühtegi konkreetset põhjust ei ole olnud, miks Obama ei ole hiljuti nõukogu kokku kutsunud. Nõukogu eesmärgiks on käia välja ideid, kuidas luua juurde töökohti ja tõsta Ühendriikide konkurentsivõimet.

Obama kampaania on välja toonud, et Immelti nõukogu ettepanekutele tuginedes esitas president mullu septembris kongressile tööjõuturukava, mille vabariiklased tõkestasid.

Retoorikas on nii Obama kui Romney öelnud, et 6. novembri presidendivalimised on valik kahe teineteisele vastukäiva tulevikunägemuse vahel.

Obama tahab tõsta esikohale keskklassi ja jätta uuendamata tähtaega Bushi-aegsetele maksusoodustustele USA ühiskonna rikkaimale kihile.

Multimiljonärist endine ettevõtja ja investor Romney seevastu aga toetab maksusoodustusi kõigile ja soovib leevendada regulatsioonide piiranguid ettevõtetele. Tema sõnul on just viimased olnud takistuseks 2008. aasta majanduskriisist väljumisel.