Ainuüksi aastatel 2006-2010 saadi 2600 teadet selle kohta, et õpilane on ähvardanud rünnata kaasõpilasi või õpetajaid, ütles Kölni ülikooli psühholoog Sarah Neuhäuser kolmapäeval ajalehele Kölner Stadt Anzeiger The Locali vahendusel.

Neuhäuser koostas oma uurimuse, kasutades liidumaade siseministeeriumide andmeid, mis on tema sõnul väga delikaatsed ning mida polnud lihtne koguda.

Ligi pool ähvardustest tulid Saksamaa lääneosas asuvalt Põhja-Reini-Vestfaali liidumaalt, kus registreeriti nelja aastaga 1279 ähvardust.

Ainuüksi 2009. aasta mais kirjutati Põhja-Reini-Vestfaali liidumaal tahvlitele, pandi üles internetti või levitati suuliselt üle saja ähvarduse.

Neuhäuseri sõnul oleksid numbrid teistes liidumaades samasugused, kui nad oleksid sama hoolsad ähvardustest teatamisel. Praegu ei ole sellistest ähvardustest üleriiklikku registrit ning Neuhäuser sai kätte andmed vaid 10 liidumaalt Saksamaa 16-st.

Saksamaa koolides on viimase kümne aasta jooksul toimunud mitu ohvriterohket rünnakut. Kõige hullem neist leidis aset 2002. aastal, kui 19-aastane Robert Steinhäuser ründas oma endist kooli Erfurdis. Ta tappis 12 õpetajat, kaks õpilast, kooli sekretäri ja politseiniku ning seejärel ka iseenda.

2009. aastal tappis 17-aastane Tim Kretschmer Winnendenis 15 inimest ja iseenda.

Neid kaht rünnakut peetakse tihti inspiratsiooniallikateks teistele, kes ähvardusi teevad.