Hiljuti üllatas avalikkust teade, et sügise poole koguneb ERR-i nõukogu arutama, mida teha Raadio 2-ga, ühe võimaliku variandina käis spekuleeriti ka jaama sulgemise üle.

Delfi Publikule antud intervjuus kinnitas aga Raadio 2 direktor Henry Kõrvits, et juttudel pole mingit alust. "See on tavaline, et mõni ühiskondlikult aktiivne inimene, kes Raadio 2 ei pruugi ise kuulata, võtab selle teema jutuks. Raadio 2 oli, on ja jääb väga oluliseks raadiojaamaks Eestis".

Kõrvits nõustub sellega, et selgitustööst, miks Raadio 2 nii oluline on, jääb vajaka. "Seda ilmestavad mõned sõnavõtud muidu tarkade inimeste suust. Raadio 2 on siiski ikka märgatavalt suurema ampluaaga uue muusika tutvustaja kui näiteks Vikerraadio või mõni teine raadiojaam. See on nii olnud juba mitu viimast aastat, see on fakt ja seda muuta ei saa".

Raadio 2 päevases pleilistis on 80 erinevat lugu ning Kõrvitsa sõnul tulevad esimeses järjekorras mängimisele huvitavamad kodumaised artistid. Teiseks välismaised artistid, kes on Eestis või lähiümbruses esinenud või kohe tulemas ning kolmandaks valitud palad õhtustest erisaadetest.

"Valiku teeb muusikajuht, aga kõigil saatejuhtidel on läbirääkimise õigus," selgitas Kõrvits.

Küsimusele, kui kulukaks läheb jaama pidamine maksumaksajale, vastas Kõrvits, et kodanike taskust investeeritakse Raadio 2 tegemiseks seitsekümmend eurosenti aastas. "Polegi nagu millegi üle rohkem arutada. Jätke üks pudel õlut ostmata ja teete sellega hea muusika austajad rõõmsaks," ütles Kõrvits.