Pärast Hiinas ehitatava Titanic II esialgsete plaanide ja jooniste avaldamist ütles kaevandusmagnaat Palmer, et alusel hakkab olema üheksa tekki nagu originaalil ning lisaks ohutustekk, vahendab AFP.

„See on selleks, et tagada aluse täielik vastavus praeguste regulatsioonidega, mis nõuavad, et reisilaevadel oleks nii palju, kui see vähegi teostatav on, päästepaatide vette laskmise ala veepiirile nii lähedal kui võimalik,“ ütles Palmer. „See suurendab ka reisijate jaoks mugavat ala laeval.“

Uuel ohutustekil hakkavad paiknema korralikud päästepaadid, liugteed ja muu ohutusvarustus ning avalikud ruumid.

Ülemistele tekkidele tulevad Palmeri sõnul avalikud ruumid, trepid, kajutid ja muu, mille paigutus jääb samaks kui 1912. aasta 15. aprillil teel Sauthamptonist New Yorki uppunud originaallaeval.

Laeva kavandava Soome firma Deltamarin plaanides on aga ka uued päästetrepid ja teenindusliftid ning üks tekk on muudetud meeskonna elupaigaks, pesumajaks ja erinevate seadmete asupaigaks.

Miljardäri sõnul peaks Titanic II esimesele reisile väljuma 2016. aastal. Kõigepealt sõidab laev Hiinast Inglismaale ja teeb siis esimese reisi koos reisijatega Põhja-Ameerikasse. Huvi pidavat olema tohutu.

Palmeri sõnul tuleb uude laeva kasiino, kuid sellele, kes seal mängida tohivad, kehtestatakse ranged piirangud. Uuritakse nimelt inimese tausta, et teha kindlaks, kas ta saab seda endale lubada.

Titanic II pikkus hakkab olema ligi 270 meetrit ning veeväljasurve 65 000 tonni.