Buckles, kes astub teisipäeval Suurbritannia parlamendi alamkoja siseasjade komitee ette, ütles, et on firma suutmatuse tõttu lepingu tingimusi täita „kibedalt pettunud“, vahendab BBC News.

G4S möönab, et kaotab 280 miljoni naelase (357 miljoni eurose) lepingu juures kuni 50 miljonit naela (64 miljonit eurot), sest ei suutnud välja panna 10 000 turvatöötajat, keda leping ette nägi.

Suurbritannia kultuuriminister Jeremy Hunt ütles BBC telesaatele „Newsnight“, et valitsus asus väga kiiresti tegutsema, kui sai teada G4S-i personaliprobleemidest.

Kui ministrilt küsiti, kas võib osutuda vajalikuks veel suurema hulga sõjaväelaste kaasamine, vastas ta: „Loomulikult, kui G4S ei anna seda, mida nad praegu lubavad anda, on meil olemas varuplaanid.“

Suurbritannia kaitseministeerium on kinnitanud, et armee esindajad on G4S-iga olümpiamängude turvalisuse teemal kohtunud.

Politsei on samal ajal olnud sunnitud lühikese etteteatamisajaga kohale tooma lisatöötajaid kaheksast riigi piirkonnast, sest G4S-i töötajad ei ole olümpiaobjektidele kohale ilmunud.

Suur-Manchesteri politsei pidi saatma oma töötajad turvama hotelli Salfordis, kus peatub neli olümpiamängudel osalevat jalgpallikoondist. Oodatud 56-st G4S-i töötajast ilmus kohale vaid 17.

Siseminister Theresa May ütles esmaspäeval parlamendi ees, et valitsus sai alles kolmapäeval teada, et G4S-i turvamehi pole piisavalt ja reageeris kiiresti. May eitas, et G4S on meelega valitsust petnud, kinnitades, et firma probleem on tööjõupuudus ja töögraafikute koostamine.

Peaministri ametlik pressiesindaja ütles, et David Cameron osales isiklikult otsuse tegemises sõdurite täiendava kaasamise kohta olümpiamängude turvalisuse tagamisse.