Oma kassatsioonkaebuses leiab USS Security, et ringkonnakohus rikkus oluliselt menetlusõiguse norme ning kohaldas ja tõlgendas vääralt riigihangete seadust ja Eesti Raudtee riigihanke hankedokumente.

Eesti Raudtee turvateenuse hanke tingimustes oli sätestatud, et tellitavate teenuste kvaliteedi tagamiseks on hankelepingu orienteeruv vajalik hinnatase 1,3 miljonit eurot aastas. Hanke võitjaks tunnistas Eesti Raudtee aga turvafirma G4S Eesti, mille pakkumine oli soovitud tasemest ligi 20 protsenti madalam. USS Security väitel oli tegemist alapakkumisega, mille Eesti Raudtee oleks pidanud vastavalt hanke tingimustele tagasi lükkama, teatab turvafirma.

USS Security on seisukohal, et Eesti Raudtee ei olegi tõsiselt ja sisuliselt analüüsinud, kas G4S Eesti pakkumus oli või ei olnud põhjendamatult odav. Sellisele kahtlusele annab alust asjaolu, et Eesti Raudtee on keeldunud avaldamast lisaküsimusi, mida ta G4S-ile sel otstarbel esitas, ning on viidanud soovile vältida kohtuvaidlusi G4S-iga.

Samas näitavad USS Security poolt tehtud arvestused täiesti üheselt, et Eesti valveteenuste turgu valitsev G4S Eesti pakkus Eesti Raudteele hinda, mis ei kata olulist osa teenuse osutamiseks vajalikest kuludest või ei võimalda maksta turvatöötajatele isegi Eestis kehtivat miinimumpalka.

Ringkonnakohtu seisukoht, et põhjendamatult madala maksumuse hindamisel piisab pakkuja üldise olukorra ja võimekuse hindamisest, on USS-i hinnangul konkurentsi moonutav. Selle loogika kohaselt ei saakski suurde rahvusvahelisse kontserni kuuluva ettevõtja ükski pakkumine väikesel Eesti turul kunagi põhjendamatult odav olla.

G4S Eesti juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul on G4S Eesti kasumile orienteeritud äriettevõte ning hind, mida oleme Eesti Raudteele pakkunud, sisaldab lisaks teenuse osutamiseks vajalikule ka turvaettevõtte enda ärihuvisid.

"Pakkusime Eesti Raudteele õiglast hinda ning oleme korduvalt selgitanud, millest see koosneb. Väited, et pakutud hind ei kata olulist osa teenuse osutamiseks vajalikest kuludest või ei võimalda maksta turvatöötajatele Eestis kehtivat miinimumpalka on jaburad ning kõlavad kaotaja kibestumusena," ütles Ossip.

"G4S pole kunagi vassinud oma töötajate palkadega ning ei kavatse seda teha ka tulevikus – meie majandustegevus on alati läbipaistev olnud. Tuginedes andmetele, mida on jaganud meiega praegu Eesti Raudtee objektidel töötavad turvatöötajad, julgen öelda, et G4Sis hakkavad nad saama suuremat palka."