Sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Vassiljev on visiidil ainus Eesti esindaja.

"Meil on siin erinevad parlamendisaadikud erinevatest riikidest ja teised poliitikud. Siin on Euroopa sotside partei ja võõrustaja Hiina kommunistliku partei erinevate riigi institutsioonide esindajad," kirjeldas Vassiljev Delfile visiidil osalejaid.

Vassiljevi sõnade järgi on visiidi eesmärk Hiina hetkeolukorraga tutvumine.

"Põhiliselt püütakse arendada suhteid, aga ka meie jaoks on huvi tutvuda Hiina hetkeolukorraga. Eks võõrustajate huvi on siis uurida ja kuulata, kuidas on olukord Euroopas. Eriti pakub see neile väga huvi just majanduslikust aspektist, sest Euroopa on Hiina jaoks väga oluline eksportpartner," täpsustas Vassiljev.

Vassiljevi huvitas ennekõike see, kas ja kuidas kavatseb Hiina oma majandust elavdada ning kui palju võib Hiina majanduse stiimulpakettidest olla kasu Euroopale.

"Hiina ei plaani enam nii laiaulatuslikult majandust stimuleerida, vaid tahab seda oluliselt rohkem fokusseerida. Mind huvitabki ennekõike see, kas need fokusseeritud stiimulid, mis peamiselt keskenduvad rohelisele energiale ja energiasäästule, aitavad pigem kohalikke ettevõtteid või on ka Euroopa majandusel võimalik selle arvelt pisut elavneda," selgitas Vassiljev oma huvisid.

"Visiidil kohtutakse Hiina asevälisministriga, kommunistliku partei välisosakonna peasekretäriga ja veel partei inimestega ning riigi esindajatega," märkis Vassiljev.

"Kõik visiidil osalejad tasuvad kohalesõidukulud ning kohapealsed kulud tasub Hiina pool ehk vastuvõtja," kinnitas Vassiljev.