Laupäeval toimunud viimasel härjajooksul said peavigastusi kaks meest, kellest üks oli 28-aastane iirlane, kolmas mees vigastas õlga ja neljas põlve, teatasid piirkondlikud terviseametnikud.

Kannatanud viidi haiglasse, kuid nende vigastused ei olnud tõsised, vahendab BNS.

Iga päev panevad Pamplona kitsastel munakivitänavatel oma julguse proovile sajad närvikõdi ausajaid, kellest paljud kannavad valgeid riideid ja punast kaelarätti ning kes peavad 850-meetrisel lõigul jooksma ära kuue härja eest.

Suurem osa vigastusi härjajooksul saadakse kukkudes. Sel aastal on härja sarvede otsa sattunud neli inimest - 73-aastane pensionil arhitekt Pamplonast, kaks britti ja üks ameeriklane.

Viimati hukkus härjajooksul inimene kolm aastat tagasi, kui härg pealtvaatajate silme all 27-aastase hispaanlase surnuks torkas.

Lisaks härjajooksule võib linna kaitsepühakule pühendatud ja juba alates 1591. aastast peetaval festivalil nautida kontserte, ilutulestikku, rahvatantsu, vägijooke ja usurongkäike.

Härjajooksu tegi kuulsaks Ernest Hemingway oma romaanis "Ja päike tõuseb". Nädalapikkusel fiestal osalevad nüüd juba sajad jooksjad kõikjalt maailmast ja nad joovad tihti kogu varahommikusele jooksule eelneva öö.