Peaminister Ansip on puhkusel 20. juulist 7. augustini, ütles valitsuse meedianõunik Liina Kersna BNS-ile.

Esimesel puhkusepäeval on peaministril plaanis sõita rattaga Tallinnast Tartusse kui just ei saja paduvihma.

Puhkuse ajal on peaministril kavas sõita koos perega vaatama Londoni olümpiamänge. Olümpiamängudele sõidab peaminister eraviisiliselt ning ta tasub oma sõidukulud ise.

Ansipi puhkuse ajal täidab peaministri kohuseid 20.- 27. juulini reformierakondlasest keskkonnaminister Keit Pentus ning 28. juulist 7. augustini Isamaa ja Res Publica Liidu esimees, kaitseminister Urmas Reinsalu.

Vastavalt vabariigi valitsuse seadusele nimetab peaminister oma korraldusega kaks ministrit, kes asendavad valitsusjuhti tema äraolekul. Peaministri esimene asendaja on koalitsioonipartneri erakonna esimees Urmas Reinsalu ning teine asendaja Reformierakonda kuuluv keskkonnaminister Keit Pentus.

Ministrite asendamise kord näeb ette, et kui ära on peaminister ning nii esimene kui ka teine asendaja, asendab valitsusjuhti vanim kohalolev minister. Valitsuse vanim minister on IRL-i kuuluv haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo (58).

Valitsusjuhti asendaval ministril on samad õigused ja kohustused mis peaministril. Erandina ei või peaministrit asendav minister esineda riigikogu ees valitsuse tagasiastumisavaldusega ega teha presidendile ettepanekuid ministrite ametisse nimetamiseks ja ametist vabastamiseks.