"Lõuna kaitseringkond on teinud väga head tööd nii kaitseväelaste väljaõppes kui ka mobilisatsiooni korraldamises," ütles valitsusjuht pärast kohtumisi.

Peaministri sõnul oli kohtumisel jutuks võimalik seaduse täpsustamine, et oleks paremini sõnastatud rahuajalt sõjaajale üleminek. Ansip tunnustus ka head koostööd Lõuna kaitseringkonnast kaitseliidu ja kaitseväe vahel.

Lõuna kaitseringkonna staabiülem kolonelleitnant Hando Tõevere andis peaministrile ülevaate kaitseringkonna ülesannetest ja rollist laiapõhjalises riigikaitses. Peaminister tutvus ka Luunjas asuvate kaitseväe ladudega.

Peaminister Ansipit saatsid külaskäigul Lõuna kaitseringkonda kaitseväe juhataja ülesannetes kaitseväe peastaabi ülem kolonel Peeter Hoppe ja maaväe ülem brigaadikindral Indrek Sirel.

Lõuna kaitseringkond hõlmab viit Lõuna-Eesti maakonda – Tartu, Viljandi, Põlva, Võru ja Valga. Lõuna kaitseringkonna ülema alluvuses on ringkonna staap, Kuperjanovi jalaväepataljon, staabi- ja tagalakeskus, operatiivstruktuuris ja maakondade kaitseliidu malevad