Ajutised lisapiirangud lendamise kohta Suurbritannia pealinna kohal ja ümber hakkavad kehtima laupäeval kell 00.01 kohaliku aja järgi ning on jõus kuu aega, teatab BBC News.

Keelutsoon on umbes 50-kilomeetrise läbimõõduga ning see ei puuduta tsiviillennukeid, mis lendavad kindlaks määratud lennuliikluskoridorides.

Reedeste ettevalmistuste käigus paigutatakse kuninglike õhujõudude Northolti baasi helikopterid Sea King. Helikopterikandja HMS Ocean saabub Thamesi jõele. Laeva pardal on kuninglikud merejalaväelased, kes peavad tagama julgeoleku jõel. Neljapäeval paigutati nelja kohta Londonis ja selle ümbruses õhutõrjesüsteemid. Varem sel nädalal paigutati Northolti baasi hävituslennukid Typhoon ning Londoni idaossa Ilfordi helikopterid Puma ja snaiprid.

Suurbritannia tsiviillennundusamet CAA, rahvuslik õhuliiklusteenistus NATS ja kaitseministeerium on teinud koostööd õhuruumi kasutajate informeerimiseks piirangute kohta.

Pilootidel on seadusega ette nähtud kohustus viia end enne iga lendu õhuruumi puudutavate reeglitega kurssi ning CAA on kirjutanud kõigile erapilootidele, jaganud välja üle 60 000 brošüüri ja korraldanud briifinguid piirangute kohta informatsiooni jagamiseks.

Kui eralennuk siseneb keelutsooni, reageeritakse sellele samm-sammult. Esimene samm on hoiatus ja viimane võib olla lennuki allatulistamine.

„Ma võin kinnitada, et mingit kindlat ohtu mängudele ei ole. Ei ole ka suurenenud ohtu mängudele. Me oleme kindlad, et Ühendkuningriik on valmis ja võimeline tagama ohutud ja turvalised olümpiamängud kogu maailmale nautimiseks,“ ütles kaitseminister Philip Hammond.