„Kontrollpunkti sulgemine näitab seda, et oleme oma tegevusega suutnud tagada piisava julgeoleku, et me ei pea enam selles külas ISAFi kohalolekut hoidma, vaid saame toetuda kohalikule politseile ja armeele,“ ütles Estcoy-14 ülem major Eero Aija. „Limbangi sulgemine annab meile täiendavad võimalused tegutseda nendes asukohtades, kus julgeolekuolukord pole nii hea ja suruda mässulised välja ka sealt, kuhu siiani ei ole koalitsioonijõud ulatunud.“

Estcoy-14 ülem lisas, et eelmised kompaniid on teinud head tööd ja suutnud julgeolekuala laiendada ning praegune kompanii on seda olukorda hoidnud.

„Kuigi sulgeme Limbangi, siis patrullid külastavad seda piirkonda jätkuvalt ning toetavad kohalikku elanikkonda ja politseid julgeoleku tagamisel,“ ütles Estcoy-14 ülem major Eero Aija.

Lahingugrupi pioneerid võtsid kontrollpunktis maha kõik sealsed kindlustused ning valdus antakse kohalikele elanikele tagasi samas seisukorras nagu see oli kontrollipunkti rajamise hetkel. Kontrollpunkti Limbang rajas jalaväekompanii Estcoy-12 eelmisel suvel.

Alates maist tagab kohalikele elanikele Helmandi provintsis turvalist elu jalaväekompanii Estcoy-14, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-13. Praegu teenib NATO juhitud Rahvusvaheliste Julgeolekutagamisjõudude koosseisus Afganistanis ligi 150 Eesti kaitseväelast.