Manifestis märgitakse, et liberaalse demokraatia eufooria on möödas. Mihhalkov kirjutab, et tänapäevane ühiskonna ülesehitus, mis kujutab endast läänt taga ajava liberaalse demokraatia, kohalike ülemuste omavoli ja kõikjale tungiva korruptsiooni segapudru, ei rahulda enamikku venemaalastest, vahendab Lenta.ru.

Manifesti täisversioon on 63 lehekülje pikkune. Seda on kritiseerinud mitmed eksperdid, sealhulgas Moskva rahvusvaheliste suhete riikliku instituudi professor Andrei Zubov, kelle sõnul on Mihhalkovi manifest banaalne katse seadustada autoritaarset režiimi nõukogude eliidi huvides.

Parteis Meie Kodumaa Eest räägitakse, et ollakse filmirežissööri vaadetega täiesti nõus. „Tema tunded Venemaa vastu on samasugused kui meil ja ta suhtub ajaloolistesse sündmustesse, mis riigis on toimunud, samuti kui meie. Ta peab nagu meiegi 1917. aastat riigi rahvuslikuks tragöödiaks, selle hinge ja suure riigi nende ideede kaotuseks, mis olid olemas kuni bolševike riigipöördeni,“ ütles partei poliitnõukogu presiidiumi liige Mihhail Rõbakov.

Rõbakovi hinnangul astub parteisse üle 50 000 inimese. Partei juht on Mihhail Lermontov.