Kapteni loal õnnestus käia Lucky Loseri pardal, vaatepilt oli üsnagi vesine. Kajut oli umbes säärest saadik vett täis, madratsid, sööginõud, raamatud ja päästevestid - kõik vee peal ulpimas.

Päästjate sõnul sai tehnika õnneks vähe kannatada, sest asus laevas kõrgemal, kuhu vesi ei ulatunud. Samuti viidi suurem osa tehnikast enne jahi karidelt päästmist kaldale, et see päästeoperatsiooni käigus kahjustada ei saaks. 

Praeguseks hetkeks peaks olema suurem osa veest jahist välja pumbatud.

Kapteni sõnul on jaht kindlustatud ja loodetavasti kahjud korvatakse.

Häirekeskus sai reedel kell 17.12 teate, et Viimsi vallas Prangli saarel Kelnase külas oli 40 meetri kaugusel muulist sõitnud madalikule jaht, mille pardal olid mees ja koer.

Kohalviibinute sõnul hakkas mees reedel kella 17 ajal jahiga sadamast välja tagurdama, aga suure tuule tõttu ei suutnud ta jahti kontrollida ja lained viisid selle karidele. Jahi kapten oli soomlane ja seetõttu ei olnud ta kursis kohalike oludega.

Kuna Pranglil ei tegutse kutselist komandot, vaid vabatahtlikud, sõitsidki sündmuskohale kaks vabatahtlikku, kes aitasid mehe ja koera kaldale. Haiglaravi mees ei vajanud.

Reede õhtul hätta sattunud purjeka tõmbas vabasse vette Kelnase sadama kalatraal Püüton II.