2006. aasta suvel soovisid Kadrioru ja Stenbocki maja presidendilossi suvise remondi ajaks anda Arnold Rüütli käsutusse Nurme tänava residentsi, kuid riigikogu sellega ei nõustunud.

Riigikantselei peadirektori Marten Koka väitel vajas Nurme 47 asuv maja juba tollal väikest remonti ja riigikantseleil polnud plaanis sellega tegeleda.

Riigi Kinnisvara AS müüs seejärel 5520-ruutmeetrise pindalaga kinnistu enampakkumisel maha.

Riikliku esindusvilla uueks omanikuks sai 2007. aastal 32,6 miljoni kroonise pakkumise põhjal AS Sencel, mille taga seisis tuntud ärimees Toomas Sildmäe. Uus omanik kinnitas, et tahab villa võtta erakasutusse elumajaks.

Nüüd viis aastat hiljem algasid villas lõpuks eraomanik Sildmäe ettevõtmisel remonditööd.

Nurme tänava residents ehk Palitseri villa on Tallinnas Nõmmel aadressil Nurme tänav 47/49 asuv arhitektuurimälestis, mida Eesti valitsus kasutas alates nõukogude ajast riigi külaliste ja ministrite majutamiseks ning nõupidamisteks.

1998. aasta juunis kerkis hoone avalikkuse tähelepanu alla toonase välisministri Toomas Hendrik Ilvese elukohana. Selgus, et residentsi ülalpidamiskulud on olenevalt kommunaalkulude suurusest 20 000 kuni 25 000 krooni kuus, samas kui ministri brutopalk oli 16 800 krooni.

Ametlikult hüvitati ministritele üürikorteri ülalpidamise kulud kuni 3500 krooni kuus, seega Ilvese residentsikulud ületasid lubatud määra kuus korda.

Maja on 1932. aastal arhitekt Friedrich Wendachi projekteeritud ja seda peetakse Eesti tipparhitektuuriks. Lisaks majale on tuntud ka selle juurde kuuluv Späthi firma kujundatud luksuslik iluaed.

Palitseri villat kasutas nõukogude ajal ülemnõukogu ladvik.