Tallinna linnavalitsuse loodud ja linna eelarvest rahastatava Tallinna TV keskmine vaadatavus oli juunis 45 000 inimest, mis on 3000 võrra rohkem kui mais ja vastab 3,5 protsendile teleauditooriumist, selgub uuringufirma TNS Emor igakuisest teleauditooriumi uuringust, vahendab BNS.

Ringhäälinguloa sai Tallinna TV 2010. aasta oktoobris ja mullu suvel hakkas Tallinna TV levima ka vabalevis, mis võimaldab telekanalit vaadata kõikjal Eestis. Mullu juuni keskel allkirjastas kultuuriminister Rein Lang käskkirja, millega andis sihtasutusele Tallinna TV tegevusloa vaba juurdepääsuga televisiooniteenuse üleriigiliseks osutamiseks.

Loa tingimuste kohaselt peab Tallinna TV edastama eestikeelset teleprogrammi vähemalt 14 tundi ööpäevas ja vähemalt 98 tundi nädalas. Programmis peab olema lisaks Tallinna linna elu kajastavatele saadetele ka noorte- ja lastesaateid ning dokumentaal- ja mängufilme, kusjuures iga kuu peab edastama vähemalt tunni ulatuses Eesti Filmi Sihtasutuse või Kultuurkapitali toel tehtud filme, mis on valminud viimase viie aasta jooksul.

Lisaks Tallinna TV-le on vabalevis veel ETV, ETV2, Kanal 2 ja TV3. Viimased kaks on aga hakanud kulude kokkuhoiu eesmärgil mõtlema vabalevist lahkumisele.