Ühendriikides baseeruva inimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch andmetel on taoliste rünnakute arv viimase kahe aasta jooksul hüppeliselt kasvanud, ühtlasi on kuriteod muutumas aina jõhkramaks - rünnatud on ka teismelisi poisse ja koguni rasedaid naisi, vahendab BNS.

Inimõigusorganisatsioon kutsus valitsust üles looma üleriigilist strateegiat võitluseks rassismiga kasutades selleks ka terrorismivastaseks võitluseks eraldatud vahendeid ja väljaõpet.

"On ülimalt šokeeriv näha sellelaadset vägivalda kasvamas taolise hoo ja jõhkrusega ühes Euroopa riigis. Inimesed on põhimõtteliselt igapäevases ohus," märgis organisatsiooni uurija ja autor Judith Sunderland.

Kreeka töötus tõusis eelmise aasta viimases kvartalis 20,7 protsendile, aasta tagasi oli aktiivsest rahvastikust tööta 17,7 protsenti, teatas riigi statistikaamet neljapäeval. Töötute arv oli 1,025 miljonit. Riigi tööbüroo andmetel olid 54,5 protsenti töötutest pikaajalised töötud, kes olid otsinud tööd üle aasta. Kuni 29-aastastest noortest oli tööta 39,5 protsenti. Naiste töötuse määr oli 24,5 ja meeste oma 17,8 protsenti.