Uurijad kahtlustavad, et RKS-i juhid sõlmisid teadusliku uurimistöö lepinguid kommertsorganisatsioonidega, millel polnud vajalikku materiaal-tehnilist baasi ega kvalifitseeritud tööjõudu. Töö tegid ära RKS-i koosseisulised töötajad, aga raha kanti üle riiulifirmade arvetele. Hiljem võeti riiulifirmadest raha välja ja omastati, vahendab Lenta.ru.

Venemaa riiklik kosmoseorganisatsioon Roskosmos viis läbi ka oma juurdluse ja kinnitas juhtunut.

Eelarveraha omastamise eest on algatatud kriminaaljuurdlus. Kahtlusaluste nimesid ei avalikustata, kuid GUEBiPK märgib, et läbiotsimised toimusid RKS-i kolme juhi kabinettides, raamatupidamises ning viies kontrollitud firmas.

RKS-i veebilehe andmetel on ettevõtte peadirektor alates 2001. aastast tehnikateaduste doktor Juri Urlitšitš. Alates 2006. aastast on ta ka GLONASS-i peakonstruktor. Urlitšitšil on kolm esimest asetäitjat – Sergei Ježov, Valeri Subbotin ja Ivan Golub.

Korruptsioonist RKS-is rääkis selle aasta märtsis intervjuus ajalehele Izvestija Roskosmose juht Vladimir Popovkin. Pärast seda avaldati RKS-i veebilehel kiri, millele oli alla kirjutanud Golub ning milles lükati süüdistused ümber ja kritiseeriti Popovkini tegevust. Mõne tunni pärast kiri eemaldati. Roskosmose pressiesindaja Anna Vedištševa süüdistas RKS-i infosõja õhutamises.