Eesti ekspertide väitel on aga vähem kui kaks aastat liiga lühike aeg järeldusteks ning nad leiavad ka, et seni on proove võetud sealt, kust seda on olnud mugav teha, mitte aga kriitilistest kohtadest, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Eesti mereteadlased on äärmiselt skeptilised seniste keskkonnauuringute tulemuste osas, sest nende hinnangul avalduvad keskkonnamõjud palju pikema aja jooksul kui seda on poolteist aastat."Kui me täna ütleme, et on paar toru pandud merepõhja ja järgmisel kevadel ei ole kuskil näha surnud kala, siis sellest ei saa veel teha järeldust," ütles Mart Jüssi.

Akadeemik ja mereteadlane Tarmo Soomere võrdles Nord Streami ehitamist maja ehitamisega ignoreerides tuleohutusnõudeid. "See maja ei pruugi põlema minna ja me palvetame, et ta kunagi ei läheks, aga see, mida teadlased ütlesid mõne aasta eest ja mille juurde nad jäävad, on see, et me teame liiga vähe Läänemere funktsioneerimisest, Läänemere tundlikkusest, sellest mis võib valesti või katki minna, et sinna väga suuri rajatisi ehitada."