RKAS kuulutab rahvusvahelise avatud menetlusega riigihange kuulutatakse välja siis, kui kõik juriidilised ettevalmistustööd on lõppenud, eesmärgiga jõuda ehituslepinguni 2013. aasta alguses, kirjutab BNS.

Hange hõlmab ERM-i peahoone rajamiseks ja ekspluatatsiooni andmiseks tehtavad ehitustöid, ehitusplatsiga seotud lammutus- ja puhastustöid ning lisateenuseid.

Hankeleping kestab kava kohaselt 33 kuud.

Kultuuriminister Rein Lang ütles möödunud nädalal valitsuse pressikonverentsil, et praeguste prognooside kohaselt läheb ERM-i ehitamise hind ligikaudu 60 miljoni euro kanti. "Me väga loodame, et kõik püsib nende numbrite sees, mis praegu on kultuurkapitali ja valitsuse poolt otsustatud. Kui see lõhki peaks minema, siis me oleme täiesti uue olukorra ees," sõnas Lang.

"Väga palju sõltub sellest, et kes tulevad üldse pakkuma. Tegemist on rahvusvahelise hankega, mille vastu paljudel Eesti firmadel on huvi, kuid me loodame, et ka teiste riikide ettevõtteid tuleb siia oma pakkumist esitama," märkis Lang toona. Kui hanke hind läheb kõrgemaks kui see, mis praegu finantseerimisskeemiga on ette nähtud, siis tuleb Langi sõnul "kogu teema juurde tagasi tulla."

Eesti Rahva Muuseumi uue hoone rajatakse Tartusse Raadile.