Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Tiit Siimon selgitas Delfile, et Lilleküla jalgpallistaadioni suurürituste puhul kasutatakse viimased viis aastat tüüpskeeme, mis on koostatud lähtuvalt üritusel osalejate arvust.

"Eilse ürituse puhul oli samuti kasutatud tüüpskeemi, mis kooskõlastati transpordiametis ning selle liikluskorralduse eest vastutas OÜ Meeskond," täpsustas Rand.

Siimoni sõnul olid ajutised parkimispiirangud tänavatel kehtestatud, et oleks tagatud juurdepääs staadionile ja teistele piirkonna hoonetele.

"Piirangud olid valdavalt kehtestatud ainult ühel tänava poolel ning neid mitte kehtestades võib tekkida olukord, kus kogu piirkond nö sõidetakse kinni," selgitas Siimon. "On oht, et sellisel juhul ei pääse liikuma lisaks osalejatele ja kohalikele elanikele ka päästetransport staadionile või teistele ümberkaudsetele piirkondadele."

Lilleküla staadionil toimuvast üritusest osavõtjatel on võimalik parkida oma sõidukeid staadioni ümbruse parklatesse, lähedal asuvate tänavate lubatud teepoolele, kuid ka mõnevõrra kaugematele tänavatele.

Lisaks paigaldati Siimoni sõnul Pärnu maanteele suunavad märgid Pärnu maantee ja Kohila tänava ristmiku avalike parklate suunas ning kehtestati Tehnika tänaval sõidukiiruse piirang, et osalejate sõidukite parkimine ning liikumine staadionile oleks ohutum.

"Paraku näitas eilne üritus, et sõidukijuhid ei järgi kehtestatud piiranguid ning korraldajal oli probleeme täita transpordiameti poolt seatud tingimust tagada liiklusseaduse järgne sõidukite parkimine ürituse toimumiskoha ümbruses," tõdes Siimon.

Mupo kutsusid kohalikud elanikud

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand ütles Delfile Raepressi vahendusel, et väljakutse munitsipaalpolitseile tegid Asula tänava elanikud, kes ei pääsenud koju.

Rand selgitas, et hoiatustrahvi välja kirjutamiseks peab olema tõendatud, et need sõidukid parkisid seal alates keeluperioodist.

"Kui ametnik kahtleb tõendamise osas siis ta fikseerib olukorra, kogub tõendusmaterjali ja otsustab menetluse algatamise üle," selgitas Rand.

Eile vaadeldi tema sõnul olukorda ning tänasel kohtumisel jalgpalliliidu esindajatega ning turvaettevõttega juhiti puudustele ka tähelepanu.

"Juhul kui valestiparkimised leiavad tõendite näol kinnitust alustatakse ka menetlus," ütles Rand.