Klantspaberile trükitud voldik teatab, et jaanuarist alates saab valida erinevate elektri pakkujate vahel, nagu valime endale praegu mobiilifirmasid. Kes on pakkujad, millised paketid ja mis elektri hinnaga juhtub, sellest pole ridagi. Sõnaselgelt pole sedagi välja öeldud, et elektriarvest suurima osa — võrgutasu — maksmisest oma senisele võrguoperaatorile pole kellelgi pääsu, kirjutab Õhtuleht.

“Sügisel selguvad täpsemalt uued elektrimüüjad ning nende poolt pakutavad paketid. Siis alustame juba ka konkreetse info edastamist nii turule tulevate müüjate, lepingu sõlmimise nüansside, tarbijate õiguste ja teiste konkreetsete küsimuste kohta,” annab ministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda tulevikuks lootust.

Opositsioonipoliitik Marika Tuus-Laulu hinnangul pole riik tarbijate teavitamisest huvitatudki: “Riik soovib, et tarbijad jääksid Eesti Energia klientideks.”

Üle poolemiljonilise trükiarvuga voldiku koostamine, kujundamine ja trükk maksis 14 928 eurot, levitamine ca 550 000 postkasti 18 454 eurot.