"Tallinna linnavõim püüab teha koostööd kõigi usulahkude esindajatega, nad on meie linna kodanikud," ütles Savisaar. "Tallinn on kosmopoliitne pealinn, siin elavad erinevad rahvused ja neil on ka erinev usutunnistus. Sellega tuleb arvestada ja neid kõiki tuleb respekteerida ja toetada."

"Tänane päev on meile väga tähtis, sest kuus aastat tagasi välja käidud idee ehitada Mustamäele kirik saab täna tõeks," ütles linnaosa vanem Helle Kalda. Kalda lisas, et see linnaosale oluline leping allkirjastatakse just tänavu, kui Mustamäe tähistab 50. sünnipäeva.

"Kuigi tänapäeval väidame end toetuvat peamiselt sellele, mida saab käega katsuda, on inimese südames igatsus kõige selle järele, mis teeb elu tõeliselt elamisväärseks," rõhutas Kalda. "50-aastane Mustamäe on elanike arvult umbes sama suur kui Narva linn. Narvas on viis kirikut, meil ei ole veel ühtegi."

Kalda sõnul on Mustamäe olnud alati põhjust olla uhke oma haridusasutustele – koolid, lasteaiad, TTÜ campus jne – ning seal töötavatele inimestele. "Teisiti pole see ka kiriku puhul – minu elukogemus ütleb, et üks olulisemaid asju inimese juures on hingeharidus," ütles linnasoa vanem.

Tallinna linna omandis olevale Kiili tn 9 kinnistule EELK kasuks hoonestusõiguse seadmisega sai varasem kokkulepe rajada Mustamäele pühakoda juriidilise vormistuse.

Kirik valmib hiljemalt kümne aasta pärast

Ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega Kiili tn 9 kinnistule pindalaga 6641 ruutmeetrit seatakse EELK kasuks tasuline hoonestusõigus 99 aastaks. Hoonestaja kohustub ehitama kinnistule sakraalhoone, mis peab olema kasutusvalmis hiljemalt kümne aasta pärast, vahendas Raepress.

Hoonestusõiguse alusel rajatava kirikuhoone ruumide üldpinnaks on kavandatud kuni 1200 m2. Sakraalhoone planeerimisel võetakse maksimaalselt arvesse säästlikkust.

Kirikuhoone on plaanis rajada eeskätt annetuste toel. Kirikuhoonesse on lisaks koguduse tavategevusele jumalateenistuste, koguduse ringide ja ürituste näol planeeritud ka kontsert- jms laiemale avalikkusele suunatud tegevus.

Sakraalhoonesse kavandatakse ruumid laste päevakeskuse ja noorte tugikeskuse jaoks, erinevad ringiruumid, mida saab kasutada hingehoidlike vestluste ja diakooniatöö tarvis, kiriku köök (supiköök) ja kiriku kantselei koos abiruumidega.

Hoonestusõiguse seadmise tingimuste kohaselt peab kirikuhoone ehitus algama hiljemalt kolme aasta pärast ning kirik kasutusvalmis olema hiljemalt kümne aasta pärast, arvates linna ja EELK vahel hoonestusõiguse seadmise lepingu sõlmimisest.