"Selline on tänapäeva olelusvõitlus meediamaastikul. Ainuke, mis mind selle asja juures üllatab, on see, et ETV ei teinud tõsisemat pakkumist. Eks see liigne enesekindlus maksis tänasel hetkel kätte," sõnas Nool.

Vaadatumate põhialade kolimine erakanalisse ja võistluste vahele tulevad reklaamipausid pole Noole sõnul olümpiamängude ülekandeõiguste vaba­turule laskmise loomulik tagajärg.

"Loomulikum oleks olnud, kui ETV oleks rohkem võidelnud. Millegipärast ennustan, et järgmistel kordadel ampsab ETV kogu põhipoti enda kätte," lausus Nool.

Noole hinnangul muudatus siiski tavavaatajat oluliselt ei mõjuta.

"Hirm, et inimesed hakkavad kanaleid klõpsima, pole põhjendatud. Nüüd peavad mõlemad telekanalid ennast professionaalsemalt üles ehitama, rohkem ettevalmistustööd tegema, et inimesed püsiks just antud telekanali peal. Tänasel hetkel vaatavad väga paljud eestlased teatud spordialasid mitte ETV pealt, vaid kommentaaride pärast Soome televisioonist," märkis Nool.

Tänavuste Londoni olümpiamängudega saab otsa süsteem, kus kõiki ülekandeid näitavad Eesti rahvusringhäälingu kanalid.

Rahvusvaheline olümpiakomitee loobub alates 2014. aasta Sotši talimängudest põhimõttest, et suurte spordiülekannete vahendajaiks on üldjuhul Euroopa ringhäälingute liit EBU ja selle liikmed.

TV3 sai õiguse näidata ühte kanalile kõige meelepärasemat spordiala.

Sotši talimängudel eelistab TV3 ilmselt murdmaasuusatamist ja 2016. aasta Rio de Janeiro suveolümpiamängudel kergejõustikku.