Kuue päeva jooksul harjutasid Eesti, Läti, Leedu, Saksa-Hollandi korpuse, rahvusvaheliste staapide ja tsiviilametkondade esindajad samaaegselt Tartus, Riias ja Nemencines koostööd olukorras, kus riiki saabuvad liitlaste väeüksused ning testisid õigusaktide, lepingute ja koostööprotseduuride paikapidavust.

Õppusel osalesid lisaks Balti riikide kaitseväelastele politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, kaitse- ja siseministeeriumi, sotsiaalministeeriumi, terviseameti ja Tallinna lennujaama esindajad, samuti Poola, Saksamaa, Prantsuse, USA Euroopa väejuhatuse kaitseväelased. Kokku võttis õppusest osa üle 300 inimese seitsmest riigist ja viiest rahvusvahelisest staabist.

Õppusteseeria algas 4.-23. juunini kestnud õppusega BALTOPS, mille käigus võtsid Eesti kaitseväelased Paldiski sadamas vastu Ameerika Ühendriikide eelasetuslaeva John P. Bobo ning harjutasid koos USA merejalaväelastega tehnika ja varustuse maale toimetamist ning lahingukorda seadmist.

11. -22. juunini Eestis ja Lätis korraldatud koostööõppuse Saber Strike raames harjutasid üksused Afganistani operatsiooniks. Tapal paiknes õppuse juhtstaap, Ämari lennuväljal asusid ründelennukid A-10 ja tankurlennukid KC-135, samuti võtsid Ämari ja Tallinna lennuväljad vastu rea õppustega seotud transpordilende.

Eesti on olnud sel aastal Balti riikides korraldatud õppuste planeerimisel juhtrollis. Kokku on rahvusvahelised õppused toonud Balti riikidesse üle 2000 liitlaste kaitseväelase.