„See, mis praegu toimub, näitab, et euro ei tööta. Euro ei jää ühisvaluutana ellu,“ ütles Wohlin ajalehe Svenska Dagbladet majanduslisale.

Koos majandusteadlase Nils Lundgreniga asutas Wohlin Euroopa Liidu suhtes kriitilise partei Juuninimekiri, mis sai 2004. aasta Euroopa parlamendi valimistel 14 protsenti häältest, mis oli paremuselt kolmas tulemus.

2006. aasta valimisteks läks Wohlin üle kristlike demokraatide nimekirja ning on endiselt aktiivne debateerija. Wohlini sõnul on tähtsaim küsimus, kuidas arendada efektiivset Euroopa koostööd ilma eurota, mida tuleks teha altpoolt ja rahva tugeva toetusega.

„Praegu on suurim oht see, et erinevused riikide vahel on liiga suured. Tugevad majandused, mis suudavad rahandust vaos hoida, ei saa integreeruda nõrkade majandustega, mille areng on nii kaugel maas. Ma ei saa aru, kuidas võib mõelda, et dünaamilise majandusega Saksamaa võiks integreeruda selliste riikidega nagu Kreeka või Portugal, sellel pole mingit mõtet. Need riigid pole kunagi võimelised oma võlgu tagasi maksma,“ lausus Wohlin.

Kreeka, mis elab põllumajandusest ja turismist, ei saa Wohlini arvates konkureerida Saksa tööstusega.

Pärast kevadisi intensiivseid debatte Kreeka eurotsoonist lahkumise üle ja hiljem ka Soome eurotsoonist lahkumise üle leiab Wohlin, et Rootsile oleks parem variant Põhjamaade ühisvaluuta.

„Esimene samm võiks olla Põhjamaade liitriigi loomine. Rootsi, Norra, Taani, Soome ja võibolla isegi Island ja Eesti, millel koos oleks ühisvaluuta. Siis kasvaksime me altpoolt ja meil oleks tugev poliitiline aluspõhi. See annaks meile tugeva poliitilise ja rahandusalase hääle,“ ütles Wohlin Svenska Dagbladetile.

Wohlin ei hinda heaks Euroopa Liidu juhtide viimase aja tegutsemist eurokriisi lahendamiseks, mille eesmärgiks paistab olevat Euroopa ühendriikide loomine, kus liikmesriigid muutuksid osariikideks. Valuutaliit on rootslase hinnangul hukule määratud.

„Sellel pole mingit rahva toetust, see ei lähe läbi,“ on Lars Wohlin kindel.