Greenspan rääkis telekanalile CNBC antud intervjuus, et vaid poliitiline ühinemine päästaks Euroopa Liidu majanduskriisist, vahendab Helsingin Sanomat Bloombergi uudist.

Endine keskpanga juht ütles, et Euroopa probleemiks on riikide eelarvedefitsiit. Eelarvedefitsiidid on otsekui augud, kust tungib paati vett sisse, tõi ta võrdluseks. Euroopa võlariike on päästetud otsekui lekkivaid paate, visates neist vett üle ääre tagasi. Nüüd rõõmustatakse, et paati suudetakse taas pinnal hoida, ent Greenspani meelest on see petlik arvamus, kuna auke pole täis topitud ehk eelarvedefitsiidist pole lahti saadud.

Euroliidu äsja lõppenud tippkohtumisel otsustati, et euroala pangad võivad saada otsest abi kriisifondist, seda juhul, kui on loodud ühtne euroala pangajärelevalve. Lisaks rõhutati kohtumisel, et ESM võib osta probleemsete maade võlakirju.

"Ainuke lahendus Euroopa majanduskriisile on poliitiline ühinemine," rääkis Greenspan. Ta on veendunud, et Euroopa on liikumas selles suunas, ent pole kindel, kas EL suudab sellega piisavallt kaugele minna.