Hiljem reedel piirkonda külastav Obama kuulutas katastroofiolukorra välja, et võimaldada osariigile ja kohalikele omavalitsustele vahendeid riiklikust kriisiabifondist High Parki ja Waldo kanjoni tulekahjudega võitlemiseks, vahendab Baltic News Service.

Colorado Springsi linnapea Steve Bach ütles neljapäeval ajakirjanikele, et Waldo kanjoni maastikupõlengute tõttu on osariigi suuruselt teises linnas hävinud vähemalt 346 elumaja. Ta lisas, et tegemist on esialgse hinnanguga.

Üks mitmest põlengupiirkonnast Rocky Mountainsi mäeahelikus on maha põletanud 7400 hektarit maad, seni teated ohvritest puuduvad.

Päästjad said neljapäeva õhtuks põlengust umbes 10 protsenti kontrolli alla, seda madalama temperatuuri ja kõrgema õhuniiskusega piirkonnis.

Mitmel pool Ühendriikides võiteb 41 suurema maastikupõlenguga üle 8800 tuletõrjuja. Kasutusel on 21 kustutuslennukit, üle 550 paakauto ja 170 kustutuskopterit.

Suvised maastikupõlengud on Colorado sademetevaestes mägedes tavalised, ent harva puhkevad need inimasustusega piirkonnis, nagu Waldo kanjoni tulekahju.

Osariigi keskusest Denverist loodes paikneva High Parki põleng, mis sai alguse pikselöögist, on osariigi ajaloos suuruselt teine põleng. See on ametnike sõnul hävitanud 257 elumaja, kuid tuletõrjujatel on põlengualast 75 protsenti kontrolli all.