Pruuden märkis, et noor õde ei pruugi veel osata piisavalt mõista väärikusega seonduvat. "Näiteks inimese toetamist viisil, mis säilitab tema väärikuse. Kerge on ju mõista hukka vanemaid, kes ei hooli piisavalt oma lastest või vastupidi. Aga õed peavad õppima mõistma, et meie roll ei ole anda inimestele hinnanguid või hukka mõista patsiente ja nende lähedasi," sõnas Pruuden.

Sotsiaalvõrgustikes käitumist tuleb Pruudeni sõnul aga koos õppida. "Me kõik õpime sotsiaalmeedia uues keskkonnas toimetama," märkis ta. "Õdede liidus oleme palju sel teemal rääkinud. Mõistame seda, et õdedel on oluline oma kogemusi vahetada, kuid piirides, mis on õele kohane."

Pruuden sõnas, et teineteise kogemusest on hea õppida täiendkoolitustel, kus saab seda teha professionaalselt, hoolivalt ja pieteeditundeliselt. "Koolitusi ja kogemuste vahetamise keskkonda pakub Eesti õdede liit ja õed on altid seda võimalust kasutama," kinnitas Pruuden.

Õdede liidu direktori sõnul on õenduse põhiväärtused empaatia ja inimlikkus. "[See] tähendab, et me hoolime oma patsientidest ja anname õendusabi viisil, mis võimaldab patsiendil ja tema lähedastel säilitada oma väärikust," täpsustas Pruuden.

"Õed näevad oma töös väga palju kurvaks tegevaid olukordi – erinevad sotsiaalsed probleemid, inimestega seotud tragöödiad ja õnnetuste tagajärjed, kuid õel ei ole voli kedagi hukka mõista, vaid aidata inimesi sellisena nagu nad on."

Eesti Päevaleht kirjutas täna haiglaõest, kes pani Facebooki üles pildi haigest beebist ning kommenteeris lapse tervislikku seisundit. Andmekaitseinspektsiooni kinnitusel on säärane käitumine lubamatu, kui ka lapse nägu pole pildil näha ja nime ei mainita. Intensiivraviõde avaldas Päevalehega vesteldes kahetsust, võttis pildi maha ning varjas oma "seina" laiema üldsuse eest.