Naufliyeeni linnajaos kõmatanud plahvatus rikkus veidi maja ümbritsevat müüri ja kahjustada sai ka kaks autot, rääkisid pealtnägijad. Turvameeste kinnitusel salvestasid rünnaku hoones olevad valvekaamerad, vahendab Baltic News Service.

Maja piirasid hiljem ümber siseministeeriumi julgeolekukomitee töötajad. Rünnak leidis aset ajal, mil kahe riigi suhted on pingestunud Liibüa kukutatud riigipea Muammar Gaddafi viimase peaministri väljaandmise pärast.

Tuneesia president Moncef Marzouki mõistis pühapäeval kui ebaseadusliku hukka Gaddafi viimase peaministri väljaandmise.

Marzouki kantselei avalduses taunitakse islamistist peaministri Hamadi Jebali otsust anda Baghdadi al-Mahmoudi presidendiga konsulteerimata Liibüale välja.

"Vabariigi presidentuur väljendab oma vastuseisu valitsusjuhi otsusele härra Mahmoudi välja anda ning peab seda ebaseaduslikuks. Eriti, et seda tehti ühepoolselt vabariigi presidendiga konsulteerimata," seisab avalduses.

"Tuneesia valitsuse juhi allkirjastatud väljasaatmisotsus kujutab endast selgelt riigi rahvusvaheliste kohustuste rikkumist," lisatakse dokumendis.

Varem pühapäeval teatas peaminister Jebali esindaja AFP-le, et Mahmoudi on otsustatud välja anda hoolimata inimõigusrühmituste ja advokaatide protestidest, kes kardavad tema hukkamist kodumaal.

Mahmoudi, kes oli Gaddafi peaminister 2006. aastast kuni režiimi kokkuvarisemiseni, põgenes Tuneesiasse mullu septembris, kui ülestõusnud olid vallutanud pealinna Tripoli.

Liibüa võimud on lubanud ekspeaministri õigused kohtumõistmisel tagada.