Ruhnu vallasekretär Tiina Allik, kes tegeleb vallas ka sotsiaaltöö küsimustega, käis elektriautol Kuressaares Silberauto esinduses järel 21. juunil ja sõitis sellega samal päeval Roomassaarde laevale Runö, mis ta koos sõidukiga saarele viis, kirjutab Meie Maa

Põhiline tee, kus elektriautoga sõita tuleb, on Ringsu sadamast külla viiv kolme kilomeetri pikkune lõik. “Käisin ära ka piirivalvekordonis, aga päris kirikute ümbruses sõita ei julge, sest tee on liivane. Mida kuivem ilm, seda kehvem on seal sõita,” kõhkles Allik, arvates, et uhke masin võib liivasel pinnasel kinni jääda.

Elektriauto esimene laadimine on Tiina Allikul vallamaja seina külge ehitatud tavalaadijast juba tehtud. Kui Ruhnu vallavanem Aare Sünter pakkus, et täislaetud akudega elektriauto päris kuud aega enne järgmist laadimiskorda saarel ringi sõita ei suuda, aga pikalt küll, siis Tiina Allik nii optimistlik ei olnud. “Kord kahe nädala tagant tuleb vist ikka laadida. Suvehommikud on jahedad ja niisked. Natuke peab ka soojendust sisse keerama. Raadio võtab samuti voolu,” rääkis Allik.