Tänavu kevadel toimub esmakordselt vastuvõtt eesti koolide lõpetajatele bakalaureusetasemel ajakirjanduse erialale. Seni on Tallinna ülikoolis bakalaureusetasemel ajakirjanduse eriala õpetatud vaid vene keeles.

Balti filmi- ja meediakooli on lisandunud ristmeedia tootmine ning sel aastal toimub vastuvõtt ka filmikunsti erialale.

Magistriõppes avatakse uute õppekavadena majanduse, audiovisuaalse meedia ja rahvusvahelise äriõiguse erialad.

Tallinna ülikooli õigusakadeemia alustab algavast õppeastast õigusteaduse õpetamist ka Helsingis- nii bakalaureuse kui magistritasemel.

Vastuvõtt Tallinna ülikooli on lävendipõhine, suurel hulgal erialadest peab kandideerimiseks sooritama ka vastuvõtueksami. Eritingimustel vastuvõtt on jätkuvalt avatud neile tudengikandidaatidele, kes on saavutanud kõrgeid kohti rahvusvahelistel või kohalikel riiklikel olümpiaadidel; on lõpetanud gümnaasiumi kuldmedaliga; on omandanud keskhariduse välisriigis väga heade tulemustega; kellel on ette näidata silmapaistvad kultuuri- või spordisaavutused.

Tudengikandidaadid, kelle kolme riigieksami keskmine tulemus on vähemalt 90 palli või kes kandideerivad IB diplomiga ning kelle lõpueksamite tulemuste summa on vähemalt 34 punkti, võivad sisseastumiseksamit sooritamata ülikooli õppima asuda enda poolt vabalt valitud eesti õppekeelega erialal tasuta õppekohale. (v.a filmikunst, meedia, muusika, kunstiõpetuse ja koreograafia erialal)

Tänavune sisseastumisdokumentide vastuvõtt algab 28. juunil ning kestab 9. juulini, 11. juulist algavad sisseastumiseksamid. Erandina saab veel kuni 18. juulini SAISi kaudu esitada dokumente nendele erialadele, kuhu kandideerimisel arvestatakse üksnes riigieksamite tulemusi. Üks inimene saab kandideerida korraga kuni kahele erialale, nii riigieelarvelisele kui riigieelarvevälisele kohale.

Vastuvõtulauad on ülikooli aulas (Narva mnt 25, Terra hoone) avatud 29. juunist 5. juulini kell 10–16 (v.a pühapäeval, 1. juulil). Samal ajal on ülikooli Terra hoone fuajees avatud sisseastujate infopunkt. Seal töötavad vabatahtlikena üliõpilased, kes valmis osutama abi dokumentide vormistamisel ning rääkima lähemalt üliõpilaselust ja ülikoolis õppimisest.

Vastuvõtulauad Haapsalu Kolledžis on avatud 29. juunist 5. juulini (v.a 30 juunil ja 1. juulil), Rakvere Kolledžis samuti 29. juunist 5. juulini (v.a 1. juulil) kell 10–16.

Vastuvõtu ajakavaga saab tutvuda Tallinna ülikooli kodulehel. Lisaks leiab vastuvõtuga seotud informatsiooni Facebooki lehelt . Facebookis saab esitada ka vastuvõttu puudutavaid küsimusi.

Dokumentide vastuvõtu ajal, sellele järgneval eksamiperioodil ja ka vastuvõtutulemuste avalikustamise järel on sisseastujatel võimalik saada informatsiooni Tallinna Ülikooli kodulehelt (www.tlu.ee/info ), e-posti aadressilt vastuvott@tlu.ee ning infotelefonidelt 640 9135 (eesti keeles), 640 9333 (vene keeles). SAISi kasutajatele pakub ülikool võimalust saada abi telefonilt 640 9235.