Need, kelle joove oli vahemikus 0,5-1,49 promilli, viiakse aresti taotlemiseks kohtu ette. Kohtuistungid toimuvad peamiselt täna ja homme.
Nende suhtes, kelle joove ületas 1,5 promilli, alustatakse kriminaalmenetlust.

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitja Tarmo Miilitsa sõnul möödus jaaninädalavahetus politsei jaoks rahulikult.

Nii nagu tavapäraselt, oli tööd rohkem maapiirkondades, kuhu pühade ajal koondus suur osa inimesi. Suuremates linnades, sealhulgas Tallinnas oli seevastu vaiksem.

Politseile tuli peamiselt väljakutseid kaklemiste ja naabrite lärmi peale. Palju tuli teateid ka joobekahtlusega sõidukijuhtide kohta. Väljakutseid said kõik teenindatud ja inimestele sai osutatud abi.

Joobes juhte mullusest vähem

Alkoholi tarvitanud juhtide arv jaaniperioodi jooksul oli võrreldes eelmise aastaga väiksem.

Reede, laupäeva ja pühapäeva jooksul tabas politsei kokku 144 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, mis teeb kolme päeva kohta keskmiselt 48 joobes juhti. Eelmisel aastal oli keskmine tabatud joobes sõidukijuhtide arv päevas 70.

Kui eelmisel aastal toimus jaanipäeval joobes juhi süül 13 liiklusõnnetust, milles sai viga kaheksa inimest, siis tänavu ei juhtunud joobes juhi süül ühtegi liiklusõnnetust, milles oleks inimene viga saanud.

Nädalavahetusel hukkus liikluses kaks inimest

Päris ohvriteta siiski nädalavahetus ei möödunud - reede kesköö paiku hukkus Jõhvis rongi alla jäänud mees, laupäeva hommikul suri Lääne-Virumaal autolt löögi saanud naine.

Tänavu on liikluses hukkunud 46 inimest, neist kaheksa on hukkunud joobes juhi süül. Vigastada on saanud 721 inimest, neist 64 joobes juhi süül.