"Ka Eestis sattusime me silmitsi bürokraatiaga, aga teil on asjad kümneid kordi mitte niivõrd paremad, aga tänapäevasemad," lausus Aleksei venekeelsele Delfile.

Paaril pole Eestis ei sugulasi ega tuttavaid. Siia tulekul sai otsustavaks see, et Vassilina oli kaheksandat kuud rase ja nad tahtsid pakkuda lapsele kasvamiseks paremat keskkonda kui Peterburi Venemaal.

"Tahtsime tsiviliseeritumalt. Eesti oli selles mõttes kõige lähem, seetõttu otsustasime siia üle kolida," lausus Aleksei.

Ta teab oma sõnul väga hästi seda, kuidas Peterburis arstid töötavad. Sünnitus peaks olema tasuta, aga tegelikult tuleb anda arstidele 10 000-15 000 rubla, ent ka selle raha eest on sünnitusel tingimused halvad.

"Me tulime siia ja ohkasime kohalikke haiglaid vaadates, kus kõigile sünnitajatele antakse tasuta, võib öelda lausa korter, kvaliteet on hoopis teine, arstid on vastutulelikud ja lahked," lausus isa.

Peterburis oli Alekseil oma IT-äri, mis pakkusi kinnisvaramaakleritele teenuseid. Kuna Venemaal on selles vallas veel kiviaeg, aga Eesti on kõrgelt arenenud, otsustatigi see projekt siia üle tuua.

Aleksei on pikalt otsinud Eestist infot selle kohta, kuidas Venemaalt siia kolimine käib, aga abi on olnud raske saada. Nad üürivad korterit ja mees on leidnud endale Eestis töö, aga seaduslikult ei saa teda palgata. Nüüd otsivad nad võimalusi seaduslikult Eestisse jäämiseks.