Eile Venemaale ametiaja kolmandale välisvisiidile sõitnud Soome presidendi Sauli Niinistö sõnul on Moskva huvitatud 500 Patria jalaväe lahingumasina soetamisest.

“Tundub nii, et Makarov on huvitatud relvatehingust. Soome on saabunud kiri, milles küsitakse 500 soomustransportööri,” rääkis Niinistö ajakirjanikele rongis teel Peterburgi. “Algul Patria arutab koos venelastega, kas hange on majanduslikult põhjendatud. Seejärel on vaja saada veel valitsuselt heakskiit. Ja alles siis algavad tegelikud läbirääkmised, kui nii kaugele üldse jõutakse,” selgitas Soome president.

Delfile kommenteeris meie lähima partneri Soome võimalikku tehingut Venemaaga riigikogu väliskomisjoni esimees Mihkelson: "Relvastuse müüki Venemaale kavandades peaks Soome meeles pidama ning tõsiselt analüüsima armeekindral Nikolai Makarovi hiljutist esinemist Helsingis"

Mõnda aega tagasi rääkis Makarov Helsingis: "Soome ja NATO vaheline koostöö ohustab Venemaa julgeolekut.”

Makarov seades isegi kahtluse alla soomlaste õiguse korraldada oma riigis sõjaväeõppusi ja näitas neile kaarti, kus nii Soome kui ka Baltikum kuuluvad Venemaa mõjupiirkonda.