Välispoliitika ajakiri soovitab kategoorias "poliitika ja diplomaadid" jälgida lisaks Ilvesele ka Ameerika presidendi Barack Obama Venemaa suursaadiku Michael McFaul`i kontot, USA senaatori John McCaine`i kontot, Rwanda presidendi Paul Kagame kontot ning Venezuela presidendi Hugo Chávez`i kontot.

President Toomas Hendrik Ilves pahandas 6. juuni hilisõhtul sügavalt New York Timesi kolumnisti ja Nobeli preemia võitnud Paul Krugmani peale, kes juhtis tähelepanu sellele, et Eesti pole majanduslangusest täielikult taastunud, ning reageeris öeldule teravalt Twitteris.

USA majandusteadlane ja kolumnist, Nobeli majanduspreemia laureaat Paul Krugman leidis ajalehes New York Times, et kuigi Eesti on saanud kärpemeetmete kaitsjate lemmiklapseks, siis pole me majandus langusest tegelikult täielikult taastunud ja seetõttu on küsitav, kas osalist taastumist saab tõesti pidada majanduslikuks triumfiks.

President Toomas Hendrik Ilves reageeris Krugmani artiklile Twitteris väga emotsionaalselt. "Kirjutagem millestki, millest me midagi ei tea, ja olgem ennasttäis, üleolevad ja patroneerivad. Nad on ju vaid pilusilmad," kirjutas Ilves. "Ilmselt Nobeli preemia kaubanduse eest tähendab, et võid jutlust pidada rahaasjade teemal ning kuulutada minu riik "tühermaaks"."

Ilves jätkas retoorilise küsimusega "Aga tõesti, mida meie teame? Oleme ju vaid rumalad ida-eurooplased. Valgustamata. Ühel päeval me saame aru. Nostra culpa." President ei peatunud aga seal, vaid jätkas. "Si*ume ida-eurooplaste peale - nende inglise keel on halb, nad ei reageeri ja tegelikult teevad, milles on kokku lepitud, ja valivad valitsusi, kes on vastutustundlikud."

Krugman sai 2008. aastal Rootsi Panga auhinna majandusteaduses Alfred Nobeli mälestuseks. Sageli auhinda nimetatakse sageli ka Nobeli majandusauhinnaks.