Eesti piiridel viidi läbi 1398 kontrolli, millest 846 olid maksu- ja tolliameti kinnitusel tulemuslikud. Maanteedel teostati 677 kontrolli, mille ajal avastati 19 rikkumist.

Kontrolliti 15 kütusekäitlejat, sealhulgas tanklaid. Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 52 korral, rikkumisi leiti 26 juhul. Suurem osa salasigarettidest oli Venemaa või Valgevene maksumärkidega.

Alkoholi peeti kinni absoluutarvestuses 1134 liitrit.

Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid esines 255 korda. Ebaseaduslikult püüti üle piiri tuua nii suurtes kogustes sularaha kui ka mänguasju.

4. mail avastasid tolliametnikud Tallinnas kauba tollikontrollil 29 342 ühikut mänguasju, mis ei vastanud Euroopa Liidu direktiivide nõuetele. Maksu- ja tolliamet ning tarbijakaitseamet ei lubanud tooteid vabasse ringlusesse.

21. mail avastas maksu-ja tolliamet Narva tollipunktis Eestisse saabunud jalakäija üleriiete alt 11 400 eurot deklareerimata sularaha. Jalakäija sõnul oli raha laenatud tema sugulaste käest auto ostmiseks.

Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 82 ühikut.

Narkootilisi aineid peeti kinni 17 149 grammi. Näiteks 18. mail avastati laevale suunduva reisija aluspükste ja sokkide seest ligi kilogramm marihuaanat.