Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi sõnul annab kõrge tunnustus akadeemias õppijatele veendumuse, et see, mida õpitakse ja kuidas seda õpetatakse on maailmatasemel, vahendas akadeemia pressiesindaja. „Samuti on akrediteering kinnituseks erinevatele Euroopa agentuuridele, kelle koolituspartneriks akadeemia on, et meie juures tehtav vastab parimale rahvusvahelisele praktikale,“ sõnas Tabur.

Akrediteerimise protsessis hindab rahvusvaheline komisjon kooli sisemist kvaliteedikindlustamise süsteemi, sealhulgas kõrgkoolile antud ülesannete täitmist ning tema juhtimise, töökorralduse ning õppe- ja teaduskeskkonna vastavust kõrgkooli eesmärkidele ja arengukavale.

Sisekaitseakadeemiat hindasid eksperdid Austraaliast, Soomest, Belgiast ja Eestist, tunnustades eriliselt akadeemia juhtimiskorraldust ning organisatsioonilist toimemudelit.

Kõikidel Eesti kõrgkoolidel on kohustus läbida institutsionaalne akrediteerimine vähemalt kord seitsme aasta jooksul. Sisekaitseakadeemia oli esimene, kes akrediteerimise edukalt läbis.