Muuli rõhutas, et demokraatlikus ühiskonnas peaks olema välistatud see, et justiitsministri tegevust uuritakse samal ajal, kui ta on ise ametis. Muuli nentis, et see pole sugugi kohane, kuid ka ajakirjandus ei suuda ministrit survestada.

Praegu paistab Muulile, et funktsioneerivad ainult õiguskaitseorganid, kuid samas seab justiitsministri ametis püsimine nende töö paratamatult kahtluse alla. Seda hoolimata sellest, mida uurimisorganid leiavad ja otsustavad. Muuli küsis retooriliselt, et kui prokuratuur leiab pärast põhjalikku uurimist, et erakond on puhas, siis kes seda usub.

Kui aga prokuratuur ütleb, et erakondade rahastamisega on midagi halvasti, siis kahtlustavad ilmselt mõned, et tahetakse lihtsalt näidata oma sõltumatust ja midagi tõestada. Muuli kordas veel kord, et demokraatlikus riigis peaks vältima sellist situatsiooni, kus prokuratuur pannakse nii halba olukorda.

Praegu on Muuli hinnangul riigi alustalasid moodustavad põhimõtted jäetud tagaplaanile, kuna mõni kõrgel kohal töötav inimene tahab ametis püsida.