Van Helsum ilmus eelmise aasta septembris Berliini kesklinna ja ütles hämmastunud ametnikele, et tal pole aimugi, kust ta pärit on, kuid ta olevat nendeni jõudmiseks viis päeva kõndinud, vahendab The Local.

Hollandi ajaleht De Vokskrant kirjutas neljapäeval, et Van Helsum kadus 2011. aasta septembris vaid mõni päev enne seda, kui „Ray“ Berliinis välja ilmus. Viimati nähti teda koos sõbraga teel Berliini.

„Tal olid isiklikud probleemid ja see oli tema viis alustada uut elu,“ rääkisid sõbrad De Volkskrantile. Mitmed tundsid ta avaldatud fotodel ära.

Oma jutu järgi oli „Ray“ viis aastat koos isaga metsas elanud, pärast seda kui ema autoõnnetuses surma sai. Nüüd selgub, et see oli vale.

Berliini võimud, kes on poisi eest viimased kümme kuud hoolitsenud, arvasid, et ta on umbes 17-aastane. Ta rääkis väga vähe saksa ja aktsendiga inglise keelt.

„See pole enam naljakas,“ ütles Berliini politsei pressiesindaja Michael Maaß. „Kui see on tõsi, tegi ta meid täielikult lolliks. Kulud peab ta ise kandma.“