Parlamendiliikmed lahkusid istungitesaalist vahetuste kaupa puhkama. Tähtis oli kindlustada, et iga paranduse poolt hääletaks piisav hulk saadikuid, teatab BBC News.

Istung algas kolmapäeva õhtul kõikide paranduste ettelugemisega. Seejärel grupeeriti need 159 hääletuseks.

Ametlik hääletamine parandusettepanekute üle algas kolmapäeva õhtul kell 00.59 kohaliku aja järgi. Kui hääletus neljapäeval kell 23.00 lõppes, olid võitnud parlamendis enamuses olevad konservatiivid.

Eelarve-eelnõu läheb nüüd edasi senatisse, kus see üsna kindlasti heaks kiidetakse.

„Kui me oleksime lasknud valitsusel selle eelnõu ilma igasuguste ebamugavusteta vastu võtta, oleks õppetund, mille nad oleksid saanud, ja õppetund, mille kanadalased oleksid saanud, see, et parlament on vähem tähtis kui ta tegelikult on,“ ütles opositsioonilise uue demokraatliku partei (NDP) esindaja Nathan Cullen.

Konservatiivide juhid süüdistasid opositsiooniparteisid aja ja raha raiskamises.

„See pole õige aeg alatuks mänguks,“ kurjustas rahandusminister Jim Flaherty. „See on tõsine aeg, mil me peame kaitsma Kanadat ja arendama oma majanduskava. Me teeme, mida vaja, täna päeval ja öösel ja homme varahommikul, et töö saaks tehtud.“

Parlamendiliikmed sisustasid hääletusi oodates aega mitmel viisil. Paljud kirjutasid postitusi Twitterisse ja käisid lühikestel jalutuskäikudel.

Ajaleht National Post kirjutas, et peaminister Stephen Harper luges raamatut ja NDP saadik Dan Harris pani kokku „Tähesõdade“ lego.

Neljapäeva hommikul lauldi ühiselt sünnipäevalaulu 39-aastaseks saanud parlamendiliikmele Hoang Maile.