„Olen teinud ettepaneku Hannes Kondile asuda vastloodud päästepoliitika asekantsleri kohale. Tema pikaajaline kogemus ja põhjalik ülevaade julgeolekuvaldkonnast ning teadmised kriisijuhtimisest annavad mulle kindluse, et tegu on väga hea valikuga. See muudatus peab päästevaldkonna juhtimise muutma senisest tuumakamaks ja kontsentreeritumaks,“ sõnas siseminister Vaher ministeeriumi teatel.

"Tegemist on suure väljakutsega ning loodan, et saan oma senist töökogemust parimal võimalikul moel rakendada. Valdkond on mulle südamelähedane ning mul on väga hea meel taas töötada koos päästeameti ja häirekeskuse professionaalse meeskonnaga," sõnas Kont.

Hannes Kondi töösuhe kaitseministeeriumiga lõppeb juunis. Kont on varem töötanud koolitajana ja strateegilise konsultandina konsultatsioonifirmas Hill & Knowlton Eesti. Enne seda töötas ta samuti siseministeeriumis, vastutades sisejulgeoleku- ja kriisireguleerimispoliitika kujundamise ning jõustruktuuride tegevuse koordineerimise eest.

Kont on olnud ametis Brüsselis Eesti esinduses Euroopa Liidu juures sise- ja justiitsküsimuste atašeena, ta oli seotud Euroopa Liidu laienemise läbirääkimiste ning liitumisettevalmistustega. Samuti on ta töötanud erinevatel ametikohtadel kaitsepolitseis. Kont on reservohvitser nooremleitnandi auastmes.

Uute asekantslerite kandidaatide otsingul võttis siseministeerium arvesse nii organisatsioonisisest kogemust kui ka kogu avaliku sektori viimaste aastate personaliotsingu praktikat. Sel korral otsustati sihtpakkumiste kasuks, sest kuigi ministeeriumis on ametikohtade täitmiseks kasutatud nii avalikku konkurssi kui ka asutusesisest edutamist, on üldine avaliku teenistuse kogemus näidanud avatud konkursside vähest efektiivsust.