Häirekeskuse peadirektori Janek Laeva sõnul on päästekorraldajate õppekava muutmine seotud ühele hädaabinumbrile ülemineku ettevalmistusega, teatas häirekeskus.

 „Kolme valdkonna hädaabiteadete töötlejate ettevalmistus algas juba 2011. a seetõttu, et võimalikult suure hulga sarnase proofiiliga personali olemasolu leevendab hilisemat täiendõppe mahtu," põhjendas Janek Laev päästekorraldajate kutseõppes muudatuste tegemise vajadust juba 2011. aastal.

Päästekorraldaja on Eesti sisejulgeolekuvaldkonna kutse, mida õpetatakse sisekaitseakadeemia päästekolledži Väike-Maarja päästekoolis alates 2007.a. Kui seni koolitati päästekorraldaja kutseõppes meditsiini ja pääste valdkondade hädaabiteadete töötlemist, siis seoses ühele hädaabinumbrile 112 üleminekuga lisandus nimetatutele politsei valdkonna hädaabiteadete töötluse õpe.

2011.a sügisel värvatud õppurid on aastase õppeaasta jooksul omandanud kutseõppe tasemel teadmisi kolme valdkonna – meditsiin, pääste ja politsei – hädaabiteadete töötlemiseks ning suudavad seega nõuetekohaselt töödelda nii hädaabinumbrile 112 kui ka 110 tulevaid hädaabiteateid.

Järgmisest nädalast asuvad koolilõpetajad tööle. Uus grupp tulevasi päästekorraldajaid alustab kutseõpet käesoleva aasta 3. septembril Väike-Maarja päästekoolis. Tööle häirekeskuse töösaalidesse asuvad nad 2013. aasta juuni lõpul.

Ühele hädaabinumbrile 112 minnakse Eestis üle 1. novembrist 2014. Seni tuleks päästjate ja kiirabi kutsumiseks helistada 112 ja politsei kutsumiseks 110. Ka peale nimetatud kuupäeva hädaabinumbrit 110 ei suleta. Sellele numbrie saabuvad kõned suunatakse automaatselt numbrile 112.