Tänavu veebruari alguses juhtus Tallinnas Tondi tenniseklubi riietusruumis intsident, kus erubrigaadikindral Urmas Roosimägi lõi kümneaastast last kaks korda näkku. Lapse isa andis asja politseisse ning prokuröri otsusel peab Roosimägi tegema 110 tundi üldkasulikku tööd.

"Üldtunnustatud käitumisnorm, ohvitserieetika ning õigustatud ootused ohvitseri (eriti kõrgema ohvitseri) käitumisele peaksid välistama sellise käitumise või selle aktsepteerimise," teatas reservohvitseride kogu juht kaptenmajor Peek Delfile.

Tema sõnul ei ole kogu jõudnud veel Roosimäe juhtumiga seoses mehele 2007. aasta juunis antud EROKi hõberistiga seonduvat arutada.

Tänavu veebruaris väänas tunnistajate sõnul seitsmeaastane poiss Urmas Roosimägi poja kätt, kuid jättis väänamise järele, kui noorem poiss seda palus. Sellegipoolest hakkas Roosimägi poeg nutma. Riietusruumi astunud isa, erubrigaadikindral Urmas Roosimägi nägi nutvat last ja küsis, mis juhtus. Tema poeg ütles, et üks poiss lõi teda ja osutas Juhani poja peale. Menetluse määruse kohaselt lõi erubrigaadikindral Roosimägi selle peale poissi lahtise käega kaks korda näkku.

Poisi isa andis asja politseisse. Ta võttis ka Urmas Roosimägiga ühendust ning soovis selgitusi, kuid kahe isa vahel tekkinud konflikt ei lahenenud. Politsei alustatud kriminaalmenetluses tunnistas Roosimägi süüd ja menetlus lõpetati otstarbekuse põhimõttel. Prokurör määras erubrigaadikindralile karistuseks 110 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

Urmas Roosimägi ise rääkis Päevalehele, et ta enne võõra poisi kõrvast sakutamist püüdnud konflikti vestlustega lõpetada, ent edutult.

"See kõik juhtus niimoodi, et mu poiss lõpetas trenni ja hakkas ennast riietama. Läksin korraks välja – võib-olla viieks minutiks. Tulen tagasi ja näen pilti, et minu väike poiss röögib, tal on meeletult valus ja ma küsin, milles on asi. Loomulikult kahetsusväärne, et läksin nii, aga tagantjärele vaadates – mis väljapääsu seal on, sest igaüks peab kaitsma enda last. Siis ma läksin, vehkisin kätega ja ilmselt tutistasin teda kõrvast," rääkis Roosimägi.