Cameron on News Internationali endise juhi Rebekah Brooksi sõber ning palkas häkkimisskandaali tõttu tegevuse lõpetanud kõmulehe News of the World endise toimetaja Andy Coulsoni oma kommunikatsioonijuhiks, teatab BBC News.

Kohtunik Sir Brian Henry Levesoni juhitud häkkimisskandaali juurdlus on jõudnud järku, kus uuritakse suhteid poliitikute ja meedia vahel.

Brooks ütles oma tunnistustes, et vahetas Cameroniga sõnumeid umbes kord nädalas, kui viimane oli opositsiooniliider. Sõnumite vahetamise sagedus suurenes umbes kaheni nädalas enne 2010. aasta parlamendivalimisi.

Enamik sõnumeid puudutasid Brooksi sõnul organiseerimist või tulevasi seltskonnaüritusi.

Brooksi sõnul allkirjastas Cameron oma sõnumid enamasti „DC“, kuid mõnikord ka „LOL“, mis pidi tähendama „lots of love“ („palju armastust“), kuni Brooks ütles Cameronile, et see tähendab „laugh out loud“ („naeran kõva häälega“).

Brooks on olnud seoses telefonihäkkimisskandaaliga vahi all ning talle on esitatud kolm süüdistust katsetes kohut eksiteele viia. Brooks ise eitab oma süüd.

Brooksi abikaasat Charlie Brooksi, kes käis koos Cameroniga koolis, süüdistatakse sama kuriteo ühes episoodis.

Ka Coulson on olnud seoses sama skandaaliga arreteeritud ning talle on esitatud süüdistus valetunnistuse andmises.

Coulson astus Cameroni kommunikatsioonidirektori ametikohalt tagasi 2011. aasta jaanuaris, süüdistades selles News of the Worldi telefonihäkkimise skandaali kajastamist ajakirjanduses.

Peaminister Cameron on neljapäevase istungi ainus tunnistaja.